0740017156 [email protected]

Desfumare

Sisteme de extragere a fumului și căldurii

Majoritatea dintre noi petrecem majoritatea timpului nostru în medii închise zilnic. Este esențial ca calitatea aerului să fie sănătoasă, curată și proaspătă pentru a ne asigura bunăstarea fizică și pentru a ne permite să ne concentrăm asupra activităților noastre zilnice. În cazul unui incendiu într-o cameră, este important să fim familiarizați cu și să identificăm rapid căile de evacuare care sunt atât de importante pentru supraviețuirea noastră. Notele de pe aceste pagini sunt concepute pentru a examina modul în care poate fi implementată o ventilație controlată a camerelor și cum se garantează aerul curat și extragerea fumului atunci când este necesar.

Sisteme RWA – Sisteme de extragere a fumului și căldurii

Toate sistemele folosite pentru a extrage fumul și căldura reprezintă o parte fundamentală a prevenirii incendiilor, iar alegerea unui sistem adecvat pentru structura și construcția clădirii trebuie să ofere cea mai bună soluție pentru salvarea vieții omenești și prevenirea daunelor materiale. În orice aplicație în caz de incendiu, fiabilitatea maximă a sistemului de extragere a fumului și a gazelor este esențială; sistemul RWA descris pe această pagină oferă siguranța dorită. Conceptul de bază de funcționare al sistemului de stingere a incendiilor constă în împiedicarea trecerii fumului în încăperi și penetrarea căilor de evacuare și zonele de supraviețuire a oamenilor. Sistemul de siguranță trebuie să se activeze automat, deschizând toate deschiderile din care trebuie extrase fumul și gazele, eliberând căile de evacuare în zone cu aer proaspăt și curat. Același sistem, pe o bază zilnică, garantează o schimbare controlată a aerului în camere, pentru a îmbunătăți calitatea vieții și sănătatea oamenilor din camere. De asemenea, trebuie remarcat faptul că sistemul produce economii manageriale, deoarece utilizează un sistem unic pentru o varietate de scopuri, dar, mai presus de toate, ventilația naturală a încăperilor poate fi utilizată fără a fi nevoie să recurgă la sistemele forțate de aer condiționat în beneficiul îmbunătățirea calității vieții.

Dispozitive NRWG pentru dispersia naturală de fum și căldură în conformitate cu standardul EN 12101-2

Toate dispozitivele de extragere a fumului și a căldurii trebuie să fie fabricate în conformitate cu standardul EN 12101-2. Certificarea NRWG determină sistemele de testare a dispozitivelor care alcătuiesc sistemul, cum ar fi rama, automatizarea, dispozitivele de detectare și unitățile de control. Chiar și materialele de construcție fac obiectul acestei certificări. În conformitate cu standardul EN 12101-2, produsul de construcție B partea 1, pentru a fi utilizat în clădiri, acestea trebuie testate și certificate; catalogul de produse cuprinde motoare, materiale de fixare, profile pentru ferestre, geamuri, accesorii pentru corpuri de iluminat (foarfece, balamale etc.), garnituri etc. Construcția și distribuția sistemelor de extracție ar trebui proiectate pe baza structurii clădirilor pot asigura ieșiri pe pereții verticali, acoperiș, canale forțate etc. Mulți constructori au lansat diverse soluții pe piață, totuși toate testarea sistemelor ar trebui să fie efectuată de autoritățile de inspecție informate. Odată ce testul a fost încheiat cu succes, producătorii primesc raportul de clasificare și își pot plasa produsele pe piață. Sistemele de comandă și automatizările introduse pe paginile următoare au obținut certificarea care garantează o fiabilitate maximă pentru funcționare în caz de incendiu.

Alte produse

Ventilație naturală

Este necesar să respirăm cât mai mult aer curat: acasă, la birou, în spaţiile publice sau comune, etc. Uneori fereastra este montată la o înălţime superioară şi este dificil să acţionăm deschiderea; Sau ne dorim sa deschidem cu ajutorul unei telecomenzi.

Desfumare

În cazul unui incendiu cӑldura emanatӑ, fumul ṣi gazul toxic pun în pericol viaṭa persoanelor aflate în încӑpere. Utilizarea unui sistem de evacuare fum ṣi cӑldurӑ, reduce temperatura, îngreuneazӑ apariṭia fumului  iar cӑile de acces se pot vedea mai uṣor, evitând astfel sufocarea persoanelor din local.

Centrale și accesorii

Sistemele pot fi conectate la o unitate de control (centralӑ) împreunӑ cu senzorul de fum, vânt sau ploaie astfel încât sӑ puteṭi beneficia de confortul ṣi siguranṭa doritӑ.